HER ER DIN GRATIS VELKOMSTPAKKE!

 Vi henter fram ditt tilbud ...

LESEGLEDE VARER EVIG

Med rett bok til rett tid vekkes lesegleden tidlig. Det gir både godt språk og koselige lesestunder.
I Goboken får du bøker som passer barnets alder. Lyst til å prøve? Bestill gaven din i dag!

RETT BOK TIL RETT TID

BØKER TIL 2-ÅRINGEN

Toåringen begynner å prate sammenhengende og lærer å uttrykke egne tanker. Humor og fantasi blomstrer og barnet lærer å sortere og kategorisere. Gode, varierte bøker gir kunnskap, glede og kos. Og ikke minst mye å prate om.

Her er noen eksempler på bokpakker til 2-åringen. Korte, humoristiske historier fenger nå. Enkle faktabøker og fortellinger om andre barn og hverdagssituasjoner likeså.

HVORDAN LESE FOR 2-ÅRINGEN?

HVORDAN ENGASJERE BARNET?

 • Still barnet spørsmål i løpet av lesestunden – det vil hjelpe barnet å uttrykke sine tanker og følelser. Det er ikke så viktig om det er direkte relatert til historien i boken, men historien i boken kan gjerne være en samtalestarter.
 • Velg en bok som passer til barnets humør. Hvis barnet er oppspilt, kan det være lurt å velge en bok som oppfordrer til bevegelse eller fysisk deltakelse, som for eksempel en bok med luker eller bevegelige deler.
 • Hent frem skuespilleren i deg selv og bruk forskjellige stemmer for hver rollefigur. Øyne og øyenbryn fungerer godt som “rekvisita”, bruk dem til å vise overraskelse, sjokk, humor og spenning. Pass på at dere har øyenkontakt med jevne mellomrom, for eksempel for å illustrere at noe er ekstra spennende eller dramatisk. Slik bidrar du til å holde barnets oppmerksomhet.
 • Billedbøker kan bli inspirasjon til å tegne og fargelegge sammen. La barnet få leke med fargestifter, maling og kritt og heng bildene opp på veggen. Det bygger barnets selvtillit.

HVORDAN STYRKE SPRÅKUTVIKLINGEN?

 • La barnet få forestille seg og lage sine egne ville historier – det styrker språkutviklingen på en fin måte.
 • Syng sanger sammen! Sanger inneholder mange forskjellige ord som vil hjelpe barnet å lære nye ord.
 • Bygg videre på det barnet ditt sier. Hvis barnet for eksempel sier «Hunden voff», kan du si – «Ja, hunden bjeffer på katten». Dette lærer barnet nye ord og hjelper henne å sette sammen setninger.
 • Still barnet ditt spørsmål – det hjelper henne å forstå hvordan ting henger sammen. Spør henne hvorfor hun tror himmelen er blå eller fuglene synger. Det er ikke så viktig å få rett svar – det får henne til å tenke og lære å uttrykke seg.
 • Barn trenger mange muligheter til å praktisere språket. Det krever tålmodighet av deg! Du må kanskje svare på samme spørsmål og lese de samme bøkene og leke de samme lekene, om og om igjen. Barn lærer ved å repetere.
 • Barnet begynner å bli interessert i det skrevne ord og forstå at bokstaver og ord har mening. La barnet få bruke fargestifter til å tegne sine egne ‘ord’.
 • Selv om barnet lærer noen før-leseferdigheter i barnehagen er det viktig at dere også øver på dette hjemme. Fortsett å lese favorittbøkene som barnet har vært glad i tidligere, mens du introduserer nye titler som utfordrer barnet til å utvide vokabularet sitt og også tanke-evnen sin. Regelmessig lesing hjemme er faktisk veldig avgjørende for barnets senere leseferdigheter.